górska chatka drewniana
Najważniejsze informacje o budowie domu i remontach. Poznaj ceny materiałów, obecne trendy i dowiedz się, jak poradzić sobie z nawet najbardziej skomplikowanymi pracami budowlanymi.
- wirginia83
górska chatka drewniana
Post autor: wirginia83 »
Myslę o budowie domu, ale marzy mi się taka typowa "górska chatka drewniana". Orientujecie się może jak cenowo (na tle innego budownictwa, z innych materiałów oczywiście) wypada dom z bali drewnianych? Czy jest to opcja zdecydowanie droższa czy może jednak nieco tańsza? Chętnie poznam Wasze opinie na ten temat. Nie da się ukryć, że takie domy są naprawdę piękne, bardzo oryginalne, niepowtarzalne.
Re: górska chatka drewniana
Post autor: thilotkaa »
W niedalekiej przyszłości zaczęłam się zastanawiać, co zrobić z możliwością odpadów budowlanych. Jak wiadomo, nie jest to proste, żeby się ich pozbyć. I nie wiem, ile może kosztować transport gruntu zanieczyszczonego , bo jednak to chyba będzie kosztem? Ciekawi mnie, co w tym obszarze możecie mi powiedzieć.
Post autor: myliffle »
Jestem pewna, że znacie się na elementach dla domu i będziecie w stanie mi powiedzieć, jak działają wyłączniki ciśnieniowe do hydroforów przy piecach. W końcu hydrofor mąż już niedawno zamówił, ale prawda jest taka, że nie rozmawialiśmy o osprzęcie. No i się pojawił problem. Co mi poradzicie, kochani?
Post autor: Lepki »
Nowoczesne budownictwo coraz częściej wykorzystuje też innowacyjne materiały budowlane, które są trwalsze, lepiej izolujące i bardziej ekologiczne. Szczegóły tych nowinek można znaleźć na stronie https://www.magazynwnetrza.pl/budownict ... downictwie co pokazuje, jak nauka i technologia wpływają na sektor budowlany.