dom od dewelopera - dobra decyzja?
Najważniejsze informacje o budowie domu i remontach. Poznaj ceny materiałów, obecne trendy i dowiedz się, jak poradzić sobie z nawet najbardziej skomplikowanymi pracami budowlanymi.
- Marian75
dom od dewelopera - dobra decyzja?
Cześć wszystkim! Jestem tu nowy i szukam rozwiązania mojego problemu. Zastanawiam się, czy zakup domu od dewelopera to dobra decyzja? Chciałbym poznać Wasze opinie i doświadczenia w tej kwestii. Może ktoś z Was miał już styczność z deweloperami w Szczecinie? Chętnie wysłucham Waszych porad i wskazówek. Mam nadzieję, że dzięki Waszej pomocy uda mi się podjąć właściwą decyzję. A może ktoś z Was ma pozytywne doświadczenia z zakupem domu od dewelopera?
Czekam na Wasze komentarze!
Re: dom od dewelopera - dobra decyzja?
Post autor: Sanako »
Generalnie tak, ale zdecydowanie trzeba zwracać uwagę na jakość wykonania i jakość zastosowanych elementów wykończenia. Szczególnie istotne i wrażliwe są drzwi, więc lepiej dopłacić i mieć coś porządnego, np. stalowe KMT Supertherm 90, niż coś marketowego. Dzięki porządnym drzwiom oszczędzimy na ogrzewaniu, w domu będzie ciszej i cieplej. Są antywłamaniowe, więc też to ma duże znaczenie. Dodatkowym plusem jest duży potencjał aranżacyjny